Tort de mere

de Geanina87 in Torturi, 31 Mar 2015 | 17493 vizualizari

 

Simteam nevoia sa mananc ceva dulce si am facut acest tort. Rapid, racoros, delicios... iar data viitoare va fi acoperit de frisca :)

 

INGREDIENTE

  • 4 mere potrivite
  • 4 linguri zahar pt caramelizat
  • 1 lingura unt
  • 6 oua
  • 8 lg faina
  • 1 praf de copt
  • 6 lg zahar
  • scortisoara
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Mai intai caramelizam intr-o cratita cele 4 lg de zahar. Facem in asa fel incat caramelul sa ajunga si pe peretii vasului.

Pregatim apoi un pandispan simplu : Separam ouale, albusurile si cu un praf de sare se bat spuma. Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza si ele si se pun peste albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza cu grija in compozitia de oua.

Curatam merele de coaja, scoatem cotorul si apoi le taiem rondele asezandu-le peste zaharul caramelizat (inclusiv pe peretii vasului). Presaram cu scortisoara, dupa care punem untul din loc in loc. Deasupra turnam compozitia de blat si dam la cuptorul preincalzit la 180°. Cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa 5 min sa se racoreasca, apoi se rastoarna pe un platou.

Se da la rece si se poate servi cu inghetata sau frisca, dar e foarte bun si simplu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere umplute cu gem, nuca si rahat